Het wildseizoen is begonnen op 15 oktober en is dus al enkele weken bezig. Het is één van de belangrijkste culinaire seizoenen in België, samen met het mossel- en aspergeseizoen. Ook tijdens deze periode hebben we veel startende FODMaPPERS. We hebben voor jou enkele tips en een lekker recept.

Wild is onder te verdelen in drie categorieën: kleinwild, waterwild en overig. Kleinwild bestaat voornamelijk uit haas, fazant en patrijs. Waterwild omvat wilde eend en daarnaast heb je ook nog houtduif en wild konijn. Tijdens de eliminatiefase zijn al deze wildsoorten toegestaan, enkel bepaalde patésoorten dienen vermeden te worden. We hebben voor jou ook een FODMaP-vriendelijk wildrecept: parelhoen met notenkorst, pastinaak en pompoenpuree. 

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 parelhoenbouten
 • 100 g spekjes
 • g pompoen
 • 1,5 el speltbloem (of glutenvrij bloem)
 • 1 flesje bruin bier
 • Peper en zout
 • Kaneel
 • Nootmuskaat
 • Olijfolie
 • 2 grote pastinaken
 • 1 takje rozemarijn
 • Laurier en tijm

Bereidingswijze: 

Kruid de parelhoenbouten met zout en peper en bak ze rondom in een braadpan met een beetje olijfolie. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Bak vervolgens de spekblokjes in dezelfde pan en voeg 1 el water toe. Strooi er tenslotte de bloem bij en laat 1 min zachtjes stoven.

Giet het bier in de pan, roer om en breng aan de kook. Voeg tot slot de tijm en de laurier toe. Leg het vlees weer in de pan en laat op een zacht vuur 1 u 20 min sudderen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pastinaak en de pompoen in blokjes, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 40 min in de oven. Dien de parelhoen op met de pastinaak en de pompoen.