FODMaP bijscholing

Vorige week zijn FODMaP-diëtisten Britt en Lisette op bijscholing geweest in Nederland. Het was een leerrijke masterclass, specifiek rond het FODMaP-dieet. Tijdens de bijscholing hebben we enkele weetjes met jullie gedeeld via onze facebookpagina. Voor degene die deze niet gelezen hebben, vatten we ze graag nog eens samen in deze blog. Hieronder kan je ze terugvinden:

  • Wist je dat de bereidingstechniek de FODMaP-content van een voedingsmiddel kan verlagen? Zo zitten in kikkererwten in blik (45g) minder FODMaPs dan in gewone gekookte kikkererwten (hoog FODMaP).
  • Ken jij edelgistvlokken? Het is onlangs getest en goedgekeurd. Het is een kaasvervanger en past perfect in een vegetarisch/veganistisch FODMaPvrij eetpatroon.
  • Met het volgen van het FODMaP dieet krijgen mensen >50% minder galactanen en fructanen binnen.
  • Stress heeft ook invloed op je darmen.
  • Wat en hoeveel je eet bepaald deels je darmflora, maar ook beweging heeft invloed!
  • Het brein kan maar één ding tegelijk. Door afstand te nemen van je gedachten daalt je ‘inner speech’.

Wij zijn weer helemaal up to date!! Alle opgedane informatie wordt verwerkt en onze educatiematerialen worden, waar nodig, bijgewerkt. We delen deze kennis graag met jullie tijdens onze consultaties, in onze educatiematerialen, recepten en blogs.

Posted in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *