Water drinken is belangrijk, gemiddeld hebben we zo’n 1,5 liter tot 2 liter vocht per dag nodig. Bij warm weer of bij een sportinspanning loopt dit op. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen deze richtlijn niet behalen. Toch is het nodig om de vochthuishouding op peil te houden en afvalstoffen af te voeren.
Veel mensen vinden iets met een beetje smaak makkelijker te drinken. Zo kun je voor de variatie zelf vers fruit aan je water toevoegen. Fruitwater is makkelijk te maken en kost weinig tijd. Probeer daarom zelf eens één van onderstaande combinaties:

 • Water met limoen, aardbei en munt
 • Water met limoen, komkommer en verse munt
 • Water met aardbeien en verse munt
 • Water met sinaasappel, citroen en munt
 • Water met citroen en munt.

Water met limoen, aardbei en munt: bereidingstijd 5 minuten, voor 4 tot 6 personen

Benodigdheden:

 • 1,5 liter water
 • 250 gram aardbeien
 • 1 limoen
 • 3 takjes munt
 • Eventueel ijsblokjes

Doe het water in een grote kan en voeg ijs naar wens toe. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in dunne plakjes. Voeg toe aan het water. Was en halveer de limoen. Pers een helft uit boven de kan en snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg toe aan het water. Kneus tenslotte de munt en voeg deze toe.

Water met limoen, komkommer en verse munt:  bereidingstijd 5 minuten, voor 4 tot 6 personen

 • 1,5 liter water
 • 1 komkommer
 • 2 limoenen
 • 3 takjes verse munt

Pers een limoen uit boven een grote kan. Snijd de andere limoen in plakjes en voeg toe aan het limoensap. Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Doe het water in de kan en voeg de komkommer eraan toe. Kneus de munt en voeg toe om het af te maken.

Water met aardbeien en verse munt: bereidingstijd 5 minuten, voor 4 tot 6 personen

 • 250 gram aardbeien
 • 1,5 liter water
 • 1 citroen
 • IJsblokjes
 • Takje verse munt

Halveer de aardbeien. Voor een extra mooi effect laat je de kroontjes eraan zitten. Doe het water, het takje munt en de ijsblokjes in een grote kan en voeg de gehalveerde aardbeien toe. Halveer de citroen en pers een helft uit boven de kan. De andere helft snijd je in dunne schijfjes en voeg je toe aan het water. Direct serveren.

Water met sinaasappel, citroen en munt: bereidingstijd 5 minuten, voor 4 tot 6 personen

 • 1,5 liter water
 • 1 citroen
 • 3 sinaasappels
 • 3 takjes verse munt

Kneus de verse munt en doe de takjes in een grote kan. Halveer de citroen en pers een helft uit boven diezelfde kan. De andere helft snijd je in dunne schijfjes en voeg je toe. Pers een sinaasappel uit boven de kan. De overige sinaasappels snijd je in acht partjes en ook dat doe je in de kan. Giet hier water bij tot de kan vol zit. Voor een extra verfrissend effect kun je er ijsklontjes aan toevoegen.

Water met citroen en munt: bereidingstijd 5 minuten, voor 4 tot 6 personen

 • 3 tot 4 citroenen
 • 1,5 liter water
 • 2 takjes munt
 • IJsklontjes

Snijd twee citroenen in dunne schijfjes en doe dit in een grote kan. Pers de laatste citroen (of als je van extra zuur houdt, de twee laatste citroenen) uit en giet het sap over de schijfjes in de kan. Doe er water bij tot de kan bijna vol zit en voeg de verse muntblaadjes toe. Doe er tenslotte de ijsblokjes bij. Serveer direct.