Workshop FODMaPdieet bij anderstaligen

In het kader van het eindwerk van Lore Verrezen, laatstejaarsstudent van de KU Leuven, is op 24 januari 2017 een workshop doorgegaan rond het FODMaP dieet specifiek voor de Marokkaanse gemeenschap. Het doel was de taalbarrière zo laag mogelijk te houden en het onderwerp bespreekbaar te maken.

Knoflookolie

Met deze blog bouwen we verder op onze eerste blog. Zoals jullie gelezen hebben, zijn er heel wat FODMaP-vrije smaakmakers te krijgen. Gelukkig ook maar! Maar laten we eerlijk zijn: er geeft niets meer smaak aan je eten dan knoflook en ui. Nu hoor ik je denken: knoflook en ui zijn FODMaP-rijk, toch? In knoflook en ui zitten fructanen. Fructanen lossen op in water, maar (bijna) niet in olie. Je kunt dus knoflookolie of ui-olie maken om extra smaak te geven aan gerechten. Vandaar hier het recept voor knoflookolie.

Continue reading